Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در چهملین نشست مسئولان شورا‌های دانشگاه‌های آزاد اسلامی استان کرمان، بر توجه جدی به تغییرات و نیاز به ایجاد تحول در دیدگاه اساتید و کارکنان دانشگاه تأکید کرد.

طهرانچی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان با تشکیل هیأت علمی توسط هسته فن‌آور، جلب اعتماد صنعت و ایجاد کارگاه توانسته آینده روشنی برای خود رقم بزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در جوار صنعتی که سود سالانه ۴۰ هزار میلیارد تومانی دارد، اگر دانشگاهی بخواهد صرفاً با آموزش ۴ هزار دانشجو روزگار بگذراند، یک دانشگاه ابتر است.

او خطاب به مسئولان شورا‌های دانشگاه‌های آزاد اسلامی استان کرمان گفت: باید به این صنعت وصل شوید و این امر ممکن نمی‌شود، مگر آن‌که تفکر هیئت علمی، مدیر واحد و دانشگاه تغییر کند. از دیدن اتفاقی که در سیرجان افتاده، لذت بردم.

طهرانچی با اشاره به روند دانشگاه‌های مختلف دنیا، سهم درآمد دانشگاه از شهریه را بین ۱۰ تا ۵۰ درصد دانست و افزود: در دانشگاه هاروارد، سهم درآمد از شهریه حدود ۲۲ درصد و پژوهش ۱۷ درصد است، اما دریافتش از مجموعه‌های دانش‌بنیان خود، حدود ۳۵ درصد است. اگر به دنبال یافتن دانشگاهی هستیم که معیشت و شرایط‌مان خوب باشد و هم خیر دنیا و هم آخرت را داشته باشیم، باید به دنبال تبدیل شدن دانشگاه به دانشگاه حل مسئله برویم. چاره‌ای جز گذار از دانشگاه آموزشی معلق نداریم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه بزرگ‌ترین صنعت کشور، فولاد است و با طرح این پرسش که چند هیئت علمی و واحد دانشگاهی داریم که مسئله آن‌ها فولاد باشد؟ تصریح کرد: پتروشیمی یک صنعت بزرگ است، اما چند واحد دانشگاهی داریم که با پتروشیمی زندگی کنند؟ چند واحد داریم که با کشاورزی و امنیت غذایی زندگی می‌کنند؟ ما نیازمند تحول هستیم.

او با اشاره به کاهش جمعیت دانشجو در برخی از دانشگاه‌ها گفت: خوشبختانه در این شرایط دانشگاه آزاد اسلامی ۱۰ درصد رشد دانشجو دارد؛ این موضوع یعنی مردم باور دارند که در حال انجام اقدامات مثبت هستیم، اما وقتی استاد هنوز صنعت را ندیده، چگونه می‌خواهد دانشجو تربیت کند. در شهر صنعتی، صنعت خودرو درس می‎‌دهیم و در شهری که یک شهر کشاورزی است نیز صنعت خودرو درس می‌دهیم. تولید پراید متوقف شده، اما باز رهایش نمی‌کنیم. در شهر معدنی، باید ماشین‌آلات معدنی درس داده شود.

 طهرانچی با اشاره به لزوم ممزوج شدن آموزش و فناوری، گفت: باید در رفتار خود تحول داشته باشیم و هم اعضای هیئت علمی و هم کارمندان دانشگاه باید فن‌آور و کارآفرین شوند. ما باید در نگاه و رفتار تحول داشته باشیم؛ تحول در قوانین و تسهیل آن برعهده ماست.

هر واحد دانشگاهی باید برنامه مختص خود را داشته باشد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر لزوم حرکت بر مبنای آمایش سرزمینی، خاطرنشان کرد: هر منطقه نیاز‌هایی دارد و هر واحد دانشگاهی باید یک برنامه مختص خود را داشته باشد.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه از سال ۱۳۹۳، سالی ۱۵۰ هزار دانشجو از دانشگاه آزاد اسلامی کم شد و در سال ۱۳۹۸ تعداد دانشجو به یک میلیون و ۲۰ هزار نفر رسید، تاکید کرد: امسال تعداد دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی به یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر رسید و دلیلش این است که خود را تغییر داده‌ایم.

باید به دانشگاه نگاهی متعالی داشته باشیم

وی افزود: واحد‌های بین‌المللی در دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت دارند؛ پس باید به دانشگاه نگاهی متعالی داشته باشیم. استاد و مربی کلاس باید تغییر کند و تبدیل به استاد فن‌آور شود تا به تبع آن، دانشگاه نیز فن‌آور شود، البته تغییراتی در حال وقوع است؛ مانند واحد سیرجان.

او اظهار کرد: دیروز دانشگاه شریف با دانشگاه آزاد اسلامی قرارداد همکاری مشترک منعقد کرد که این موضوع به این دلیل است که شما را باور دارند.

 طهرانچی افزود: رابطه فرد و سازمان یک رابطه درهم تنیده و رفتارشان عجین و مرتبط است. باید این تحول را در افراد داشته باشیم. تنها راه حل، تغییر قانون نیست. سنت الهی نیز همین را می‌گوید. قانون را تغییر بده، اما همه کار‌ها با قانون نیست. سازمان را پالایش کن، اما همه کار‌ها با پالایش نیست، بلکه در افراد، هیات علمی و کارمند است.

او با اشاره به نگاه مدیریتی در استان کرمان، گفت: کرمان کاملاً با تغییر در تفکرات سازمان آشنا بود و از نزدیک تعامل داشت. اتفاقاتی که در رفسنجان، انار و سیرجان دیدم و ان‌شالله اتفاقاتی که در کرمان می‌افتد، نویدبخش این موضوع است. دانشگاه آزاد اسلامی با دانشگاه دولتی فرق می‌کند. همیشه به مدیران دانشگاه آزاد اسلامی می‌گویم که همان‌طور که تمام کلیات و جزئیات را در مورد مشخصات و مختصات خانه خود می‌دانید، باید به واحد تحت مدیریت خود نیز همین‌گونه مسلط شوید. باید ارزش‌گذاری امکانات را بدانید.

او با اشاره به اقدامات انجام شده در واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان، گفت: هر شهری باید طرح آمایش مختص خود را داشته باشد. هیچ دو شهری با یکدیگر مساوی نیست. به طور مثال جیرفت یک شهر کشاورزی و سیرجان یک شهر صنعتی است. در محیط صنعتی باید بهداشت محیط کار داشته باشد؛ مطالبه منطقه این است. اگر قرار است پزشک یا مهندس تربیت کنیم، باید مرتبط به معدن باشد. مردم دنبال شغل هستند، جوان دنبال آینده‌اش است، اما به او یاد نمی‌دهیم از کجا می‌تواند زندگی خود را تامین کند.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تلاش گذشتگان برای رساندن دانشگاه به نسل فعلی، گفت: مقام معظم رهبری در مورد اقتضای گام اول انقلاب تاکید کرده اند که از افتخارات ما (دانشگاهی‌ها) میلیون‌ها فارغ‌التحصیل و ایجاد هزاران واحد است، اما ادامه گام اول، بحث تغییر تفکر است. گام اول، اقتصاد را محکم نکرد. با یک تحریم معیشت به مشکل خورد. پس باید اشکالات خود را پیدا کنیم. آیا دانشگاه آزاد اسلامی نیز مقصر است؟ به سهم خود، بله، چون ۶ میلیون فارغ‌التحصیل متعلق به ماست، بنابراین گام دوم باید اصلاح شود، البته کار‌های جدا از دانشگاه نیز انجام ندهید. اینکه صنعتی را به دانشگاه بیاوریم و گلخانه پرورش دهیم، صنعت است نه دانشگاه. این دو باید ممزوج شوند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با مخاطب قرار دادن مسئولان دانشگاه‌های آزاد اسلامی استان کرمان، گفت: با یکدیگر کار رقابتی نکنید، بلکه تقسیم وظیفه کنید. اگر کسی خواست کار کشاورزی کند، باید این کار را در جیرفت که محور کشاورزی استان است، انجام دهد. باید ببینیم چه کار مثمرثمری می‌توان انجام داد. کار ما باید با دیگران متفاوت باشد.

او با اشاره به اینکه رابطه دانشگاه و صنعت، استاد را صنعتگر کردن نیست، بلکه وصل کردن جریان دانشگاه به صنعت است، خطاب به مسئولان شورا‌های دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان، گفت: این تحول در دانشگاه شروع و به این منظور شورای اقتصاد دانش‌بنیان نیز در دانشگاه راه‌اندازی شد. این یک فرصت است. شما پروژه‌های خود را به این شورا می‌آورید و حمایت می‌گیرید. صندوق نیز راه‌اندازی شده و سرمایه‌گذاری‌ها و نقدینگی‌ها را تامین خواهیم کرد، اما به شرط آنکه کار و آموزش‌تان مقوّم یکدیگر باشد. اولین کار شما بالا بردن بهره‌وری در نیروی انسانی و دومین کار ارتقای تکنولوژی است. هرجا که این دو از یکدیگر جدا شد، بدانید که کارتان در حال دچار شدن به انحراف است، بنابراین این پیوستگی باید حفظ شود. کار‌های خوبی صورت گرفته و امکانات خوبی در اختیارتان است، اما به این حد قانع نباشید و به دنبال تحول بروید.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به آمار‌هایی مبنی بر رشد جذب دانشجو، خواستار توجه بیشتر مدیران به این بحث شد و تأکید کرد: ایمان ما به خدا، رفتار متقیانه و توجه به تربیت دانشجویان موجب تقویت معیشت می‌شود و هرجا ذکر خداوند فراموش شود، به عناصر مادی فکر کنیم و تربیت دانشجو و رفتارش برای‌مان مهم نباشد، معیشت‌مان لطمه می‌خورد.

طهرانچی با اشاره به روند رو به رشد دانشگاه آزاد اسلامی پس از یک دوره کاهش چند ساله، گفت: تعداد دانشجویان در حال افزایش است و مردم دوباره در حال آشتی با دانشگاه آزاد اسلامی هستند.

او در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ما موظف به دفاع از حیثیت مدارک دانشگاهی خود هستیم. در یک نگاه بلندمدت، دانشگاه باید از کیفیت کار خود دفاع کند. خودمان را فدای منافع زودگذر عده‌ای که دنبال سهل به دست آوردن اهداف خود هستند، نکنیم، زیرا اگر چنین کاری انجام دهیم، آینده خود را تباه کرده‌ایم.

 طهرانچی تصریح کرد: باید استانداردسازی وکیفیت‌سازی را رعایت کنیم. با تشکیل یک جمع تخصصی خبره، هسته را تشکیل می‌دهیم. افتخار یک دانشگاه، داشتن استاندارد‌های علمی و خوب است.

او  ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی پرآوازه است و امسال ۱۰ درصد رشد مقالات کیفی داشت. مقالات Q۱ دانشگاه در رتبه اول است و مقالات Q۴ کم شده است. نام دانشگاه آزاد اسلامی در بحث نانو در جهان مطرح است و جزو افتخارات ماست، بنابراین اجازه ارائه کار ضعیف و متقلبانه را نخواهیم داد. دانشگاه آزاد اسلامی پاسدار مدرک خود است و با جدیت از آن دفاع می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانشگاه آزاد کارآفرین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آزاد اسلامی استان کرمان آزاد اسلامی او با اشاره واحد دانشگاهی داشته باشیم دانشگاه ها فن آور کار ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۰۷۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سومین کنگره شهدای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران برگزار می‌شود

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، دبیر برگزاری کنگره شهدا، این کنگره را مهمترین راه خنثی سازی تهدیدات دشمنان در محیط های دانشگاهی دانست و گفت: همانگونه که رهبر معظم انقلاب نیز همواره تاکید دارند؛ باید شهدا را به عنوان الگوی جوانان معرفی کرد.

بیشتر بخوانید: مشق مشاوره پیش از ورود به بازار کار/ فارغ‌التحصیلان واحد تهران شمال به مراجعان خدمات روانشناسی ارائه می‌دهند

محمد آدیگوزل زاده، اظهارکرد: در هفته‌های اخیر در راستای اجرای برنامه‌های "سومین کنگره شهدای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران"به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، اقدامات موثری صورت گرفته از جمله یادواره‌ها، همایش‌ها و برنامه‌های فرهنگی و دیدار با خانواده معظم شهدای دانشگاه که با مدیریت کنگره در سطح استان در حال اجرا است.

وی افزود: اقدامات مختلفی از قبیل ساخت یادمان شهدای استان در واحد تهران شمال، فضاسازی، دیوارنگارها، نصب عکس شهدا، نامگذاری اماکن به نام شهدا، تبلیغات شهری به مناسبت کنگره شهدا انجام و پیش بینی شده است.

این مسئول ادامه داد: به همین منظور هماهنگی‌هایی در خصوص ساخت تیزر تبلیغاتی اجلاسیه، تولید و پخش مستند روایی از شهدای استان تهران، ضبط مستند شفاهی خانواده شهدا و منسوبین و پادکست زندگینامه شهدا در دست اقدام است.

وی اظهار کرد: جلسات استانی با مجموعه اعضای دست‌اندرکار این کنگره بزرگ در حال انجام بوده و آمادگی لازم برای برگزاری "سومین کنگره دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران" در روز دهم خرداد وجود دارد.

دبیر دبیرخانه کنگره شهدای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران به برگزاری یادواره‌های شهدا در واحد های استان اشاره و تأکید کرد: همچنین بخش زیادی از اسناد و آثار شهدا در راستای اجرای کنگره جمع‌آوری و مستندسازی شده و تعداد زیادی از زندگینامه‌ها و آثار شهدا تبدیل به ‌کتاب شده است.

آدیگوزل زاده تأکید کرد: پیش از این تولیداتی با محوریت شهدا شامل ابعاد مختلف زندگی و وصیت‌نامه‌های شهیدان تولید و در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شده است، البته با برگزاری این کنگره ۲۰ مستند از مجموعه ۷۰ شهیدگرامی، تولید و آماده پخش است و به نحو ویژه‌تری تولیدات در حوزه شهدا استمرار می‌یابد.

وی گفت:تمامی ارکان و تولیدات کنگره شهدای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران، همچون دو دوره قبل با محوریت دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در حال انجام است و این یکی از دستاوردهای بزرگ کنگره شهدای دانشگاه آزاد اسلامی است. پیش از این نیز شورای سیاست گذاری و کمیته های این کنگره از جمله کمیته مالی، فرهنگی، تدارکات و پشتیبانی، فناوری و فضای مجازی، روابط عمومی و تبلیغات، انتظامات و نظارت و بازرسی فعالیت خود را آغاز کرده اند. همچنین به زودی اهم فعالیت های کمیته اجرایی اعلام و در اختیار رسانه ها قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228567 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی

دیگر خبرها

  • پیشنهاد افزایش ۳۰ تا ۳۵ درصدی حقوق کارکنان و اساتید دانشگاه آزاد
  • اولین اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس - 2
  • اولین اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس - 1
  • بابل قهرمان مسابقات بدمینتون منطقه ۳ دانشگاه آزاد شد
  • عملیات «وعده صادق» امید به مقاومت در سایر کشورها را افزایش داد
  • تلألو اردوی جهادی در روستای «زاری» اسفراین + فیلم و عکس
  • فیلم و عکس | تلألو اردوی جهادی در روستای «زاری» اسفراین
  • اراک قهرمان مسابقات تنیس روی میز منطقه ۵ دانشگاه آزاد شد
  • قهرمانی تیم والیبال کارکنان دانشگاه آزاد میانه در مسابقات منطقه دو شمال‌غرب کشور
  • سومین کنگره شهدای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران برگزار می‌شود